Valikko Sulje

Työelämän hauskuus – säännelty mahdottomuus vai rajaton mahdollisuus?

Palasin tänään talvilomalta. Lomalla ottaa asioihin etäisyyttä. Tästä kirjoitin jo blogitekstin aiemmin jäädessäni syyslomalle lokakuussa (16.10.2018). Lomalla ehtii pohtia ”elämän syntyjä syviä” ja oman elämänsä ”tilaa ja tuntoja”. Niin tein nytkin. Jäin pohdiskelemaan elämän ja työn iloa.

Meillä on organisaatioissa erilaisia tehtäviä ja niihin tehtäviin kuuluu usein monenlaisia rooleja. Aika usein oletamme, että joissakin tehtävissä ja rooleissa tulisi toimia tietyllä tavalla. Ja näin toki onkin. Organisaatioissa on erilaisissa tehtävissä erilaisia vastuita ja velvollisuuksia, jotka perustuvat erilaisiin sääntöihin ja prosessikuvauksiin. Tuottaaksemme parasta lisäarvoa, ei vain oman työn näkökulmasta, vaan organisaationa, on tärkeää noudattaa näitä erilaisia toimintaohjeita, pelisääntöjä jne.

Merkittävää iloa tuottaa myös työyhteisö ja kanssaihmiset

Lisäarvon tuottaminen tuottaa iloa, mutta merkittävää iloa tuottaa myös työyhteisö ja kanssaihmiset. Kohtaatko siellä tarpeeksi iloa ja myönteisyyttä? Luotko itse iloa ja rakennatko myönteistä ilmapiiriä? Sitä ei työpaikan ohjeissa säännellä, niissä ei kielletä meitä olemasta hauskojakaan. Kun on ollut mukana työelämässä neljällä eri vuosikymmenellä, en voi vakuuttaa, että työelämän hauskuus olisi kumulatiivisesti kasvanut. Enkä nyt tarkoita vastuuttomia nuoruusvuosia, jolloin ”porukalla kokeiltiin”, että kauanko voidaan tauolla istua, kunnes työnjohtaja tulee käskemään meidät takaisin töihin. Me kyllästyimme ja lähdimme takaisin töihin.

Missiona työn ilon ja myönteisyyden vahvistaminen

Viittasin aiemmin erilaisiin tehtäviin ja rooleihin. Kun pohdin itseäni ja omaa toimintaani, huomaan, että olen vuosien varrella muokannut huomattavasti käyttäytymistäni. Mihin suuntaan? Vastaus on yksinkertainen, virallisempaan suuntaan. Se on ehkä vastuun kasvaessa ja perinteikkäässä professiossa myös inhimillistä. Sitä usein myös odotetaan. Minulla on toki aina ollut kokouksissa tapa välillä kertoa ”kevennyksiä” ja niiden kertomista aion jatkaa niin kauan kuin joku niiden vuoksi saa hymyn kasvoilleen. Missiona työn ilon ja myönteisyyden vahvistaminen, jotta kaikkien työ olisi hauskempaa, tuntuu talviloman jälkeen hyvältä ajatukselta. Hauskaa uutta työviikkoa kaikille!