Valikko Sulje

Paluu arkeen vai tulevaisuuteen?

Joulutauon jälkeen on ollut aika palata arkeen. Jos on ollut vuosilomalla tai vapaajaksolla pidempään, odottaa sähköpostissa lukuisia viestejä. Ensimmäisiä viestejä lukiessa ”käy vielä hitaalla”, mutta varsin nopeasti kaikki sujuu ”vanhasta muistista”. Niin sujuu. Jos haluan jotain muuttaa pysyvästi työskentelytavoissani, se vaatii päättäväisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Jos jotain vain kokeilee, siitä ei usein – ainakaan minun kohdallani – tule systemaattista tapaa. En nyt tarkoita paheita.

Kun nyt uusi työkausi on alkanut, muutanko jotain omassa toiminnassani? Syksyllä tein päätöksen kirjoittaa lukuvuoden 2018-2019 aikana säännöllisesti rehtorin blogitekstejä ja näin olen myös tehnyt. Suunnitelmani on kirjoittaa lukuvuoden aikana yhteensä 40 blogitekstiä ennen kuin jään kesällä vuosilomalle. Tämä on niistä 18. blogiteksti.

Arjessa teemme tulevaisuutta

Arjessa teemme tulevaisuutta eli en nyt palannutkaan vuosilomalta arkeen vaan tulevaisuuteen. Toiminnallani tänään vaikutan siihen, millainen tulevaisuus on, myös oma tulevaisuuteni. Se, kuinka tyytyväinen olen saavuttamiini tuloksiin, työni vaikuttavuuteen ja omaan työtyytyväisyyteen. Se edellyttää minulta kehittävää otetta omaan työhöni. Mitä voisin kehittää omassa toiminnassani? Sen kysymyksen soisin esittäväni itselleni joka päivä.

Kun mietin yksittäisiä tekemiäni pieniä- mutta sitäkin merkittävämpiä- muutoksia, se oli vuonna 2010 johtamisvalmennuksessa tekemäni päätös käsitellä kaikki saapuneet sähköpostit jokaisena arkipäivänä niin, että käsittelen yhtä sähköpostiviestiä aina vain kerran. Tätä henkilökohtaista toimintaohjettani olen sittemmin noudattanut. Sen vaikutus oman työn sujuvuuteen on ollut merkittävä. Tuon päätöksen ”siemenet kylvettiin” kuitenkin jo aiemmin eli vuonna 2008, kun korkeakoulumme johtoa osallistui nk. Syväjohtamisen valmennukseen, jonka toteutuksesta vastasi entinen upseeri Rinne. Siellä piti kiteyttää itselleen ”johtolause” kuvastamaan muutosta, jonka haluaa omassa toiminnassaan saada aikaan. Olen tätä sittemmin hyödyntänyt säännöllisesti.

 ”Kirkasta muutosvaateet ja argumentoi selkeästi.”

Korkeakoulumme uudisti organisaatiotaan 1.1.2019 alkaen vastatakseen paremmin 2020-luvun kehittymisvaateisiin. Se vaatii uudistumista myös minulta. Uudistumistani tukemaan asetin johtolauseekseni uuteen vuoteen: ”Kirkasta muutosvaateet ja argumentoi selkeästi.” Ennakoivalle tyylilleni uskollisena kirjoitin tämän blogitekstin valmiiksi syyskuussa (13.9.2018). Huomasin juuri, että olen edelleen samaa mieltä. Näin uusi johtolause tulee asettaa.