Valikko Sulje

Merkityksellisen juhlan aika – mitä se merkitsee sinulle?

Merkityksellisen juhlan ajalla en nyt tarkoita nyt lähestyviä juhlapyhiä vaan korkeakoulumme valmistujaisjuhlaa, jota vietämme huomenna (18.12.). Vietämme korkeakoulun valmistujaisjuhlaa kahdesti vuodessa: kesäkuussa ja joulukuussa. Viime vuosina olemme toteuttaneet valmistujaisjuhlat Helsingin Kulttuuritalolla, sillä olemme halunneet tarjota mahdollisuuden kaikille valmistuneille ja heidän läheisilleen osallistua valmistujaisjuhlaan, jonka suosio on kasvanut koko ajan. Ammatillisessa koulutuksessa ei Suomessa ole ollut vahvojen juhlallisuuksien kulttuuria ja Laurea-ammattikorkeakoulussa olemme halunneet vahvistaa valmistujaisjuhlakulttuuria ja –perinnettä. Pian viiden vuoden ajan olemme rakentaneet valmistujaisjuhlaa suuntaan, jossa perinteistä ruusua ja kuohuviiniä merkittävämmässä asemassa ovat valmistuvat opiskelijat, jotka ovat sonnustautuneet kansainväliseen tapaan Laurea –viittaan ja Laurea-hattuun.

Valmistuminen on saavutus, joka ansaitsee huomionsa ja arvoisensa juhlan.

Kun vuosien työ tutkinnon suorittamiseksi saadaan päätökseen, se on vaatinut valtavasti työtä, uhrauksia monen muun elämänalueen suhteen. Moni läheinen – vanhemmat, puoliso, lapset jne. ovat tukeneet monin tavoin tutkinnon suorittajaa. Valmistuminen on saavutus, joka ansaitsee huomionsa ja arvoisensa juhlan. Tämä on merkittävä juhla myös korkeakoululle ja sen henkilöstölle, saattaa uusi ammattilainen työelämään ja jatko-opintoihin – jatkuvaan oppimiseen työelämää ja elämää varten.

 Suoritettu tutkinto ilmentää hankittua korkeaa osaamista ja kykyä jatkuvaan oppimiseen kehittyvässä työelämässä.

Rehtorin velvollisuus, jonka kerrasta toiseen koen suureksi etuoikeudekseni, on osallistua tähän hetkeen valmistujaisjuhlassa yhdessä valmistuvien opiskelijoiden ja heidän läheistensä kanssa. Valmistujaisjuhlan tunnelmaa ei voi sanoin kuvailla, niin koskettava ja ikimuistoinen se ihmiselle on. Se on sitä myös korkeakoulun henkilökunnalle, puhumattakaan rehtorista. Suoritettu tutkinto ilmentää hankittua korkeaa osaamista ja kykyä jatkuvaan oppimiseen kehittyvässä työelämässä. Sen takia me työtämme korkeakoulussa teemme, että osaaminen kehittyisi palvelemaan ja kehittämään työelämää, vahvistamaan alueen ja yhteiskunnan kehittymistä. Valmistujaisjuhla kerrasta toiseen symbolisoi sitä, että osa tästä arvokkaasta työstä on valmistunut. Valmistujaisjuhlan ja juhlapyhien jälkeen jatkamme tätä yhteiskunnan meille osoittamaa arvokasta työtämme. Kiitos tästä mahdollisuudesta tehdä työtä, jolla on aivan erityinen merkitys!