Valikko Sulje

”Taikajuomaa” vai oman ajattelun hallintaa?

Nyt on se aika vuodesta, jolloin maanantaiaamun varhainen herätys tuntuu parhaimmalta. Tämä luettaneen pahimmalta vai luetaanko? Jouluun on vielä kuukausi. Silloin on aikaa rauhoittua ja viettää rauhassa aikaa läheisten kanssa. Niin. Vai oliko niin, että jouluun on aikaa enää kuukausi? Muistamme tutun sananlaskun: ”Onko lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä? Optimisti sanoisi, että lasi puoliksi täynnä.” Oletko sinä optimisti? Minä en ole. Olen mielestäni optimistinen realisti, joka varautuu myös pahimpaan mahdolliseen skenaarioon. Siitä huolimatta haluan tehdä kaikkeni, että paras mahdollinen skenaario voisi toteutua. En usko onneen. Uskon vain hyödynnettyihin mahdollisuuksiin, joiden syntymiseksi on ponnisteltu systemaattisesti. Hetkinen. Mielestäni lasi on puoliksi täynnä, vaikka en ole optimisti? Mielestäni jouluun on aikaa enää vähän, yksi kuukausi. Ja tänään oli aivan upea aamu herätä. Kiitos, että sain herätä niin varhain ja viettää omaa aikaa! Kirjoitin uutta blogitekstiä.

Ihmisen henkinen kasvu ja kehitys on vähintäänkin yhtä ihmeellistä kuin ammatillinenkin kehitys

Tarvitsenko ”taikajuomaa”? En. Tarvitsen toki pannullisen kahvia niin kuin varmasti moni muukin, mutta se ei liity mitenkään maanantaiaamuun marraskuussa. Sen määrän kahvia tarvitsen vuoden jokaisena aamuna. Jotain muuta tarvitsen. Tarvitsen oman ajattelun hallintaa. Toimittuani valmennuskonsulttina -90-lla Mercuri International Oy:n palveluksessa oli useaan valmennukseen sisällytetty ”vetopala” positiivisesta ajattelusta. Kun olin sen riittävän moneen kertaan ”vetänyt”, huomasin, että löysin jotain hyödyllistä itselleni. Ihmisen henkinen kasvu ja kehitys on vähintäänkin yhtä ihmeellistä kuin ammatillinenkin kehitys ja kuten tiedämme, ovat nämä usein vahvasti kietoutuneina toisiinsa. Oman ajattelun hallinta on tehokas keino ohjata omaa sisäistä motivaatiota tai ainakin vahvistaa sitä ja tekemisen merkityksellisyyden tunnetta. Mielialamme ei ole vakio, mutta kykymme ajatella ja ohjata / johtaa omaa toimintaamme voi kehittyä koko ajan. Näin minä uskon. Erinomaista maanantaita ja työviikkoa sinulle! Lämmin kiitos, kun jaksoit lukea blogitekstini!